Een Casa Tropical voor iedere kandidaat-koper
27 april 2020
Alles tonen

Hoe een vastgoedstylist naar jouw te verkopen woning kijkt

Heb je je weleens afgevraagd waar een vastgoedstylist naar kijkt als hij of zij jouw te verkopen woning binnenstapt? Wel, goed nieuws, we lichten graag speciaal voor jou een tipje van de sluier! Met deze inzichten op zak maak jij je woning niet alleen een stuk aantrekkelijker voor potentiële kopers, maar heb je ook meer kans dat deze sneller zal verkopen. Sit back, relax en laat de innerlijke vastgoedstylist in je los (en-euh, geen zorgen als die er niet meteen uitkomt, we stellen onze neus voor interieurstyling graag tot jouw beschikking!).

Trek een zo breed mogelijk publiek aan

Een van dé algemene regels die een vastgoedstylist vooropstelt, is om een woning te kunnen tonen die een breed publiek aantrekt. Denk dus liever in neutrale kleuren dan in felle tinten, liever Scandinavisch dan eclectisch, en vervang die Jackson Pollock-replica’s liever tijdelijk door een sober schilderij of foto. Net zoals wanneer je de showroom van een interieurwinkel bezoekt, moet een kandidaat-koper zich een leven in jouw woning kunnen voorstellen. Om die reden gaat een vastgoedstylist op zoek naar meubels en decoratie die gemakkelijk geclassificeerd zouden kunnen worden als tijdloos, elegant en stijlvol.

Laat de persoonlijke toets weg

Hoewel de creatieve accenten in jouw woning jou misschien doen wegdromen naar de vele reizen die je maakte, zal een vastgoedstylist ernaar streven om potentiële kopers zich ook thuis te laten voelen in jouw woning. Je doel is immers om je woning zo snel als mogelijk voor een goede prijs te verkopen, dan ben je erbij gebaat dat zoveel mogelijk mensen zich aangesproken voelen. Een voorkeur voor een bepaalde interieurstijl of kleur? Veel persoonlijke foto’s, knutselwerkjes of speelgoed van de kinderen? Een vastgoedstylist denkt daarbij al een stap verder naar hoe de ruimtes er zullen uitzien zonder die persoonlijke accenten.

Zet pluspunten in de kijker

Laten we eerlijk wezen: elke woning heeft min- en pluspunten. Een vastgoedstylist zal steeds proberen de positieve elementen mooi in de kijker te zetten, zodat de negatieve voor potentiële kopers als sneeuw voor de zon verdwijnen of ze op zijn minst niet opwegen tegen de pluspunten. Ben jij dus onzeker over het gebrek aan veel natuurlijk licht in de woonkamer of het feit dat de badkamer zich beneden bevindt? Geen zorgen, een vastgoedstylist maakt er voor jou het beste van!

Je ziet, een vastgoedstylist stelt graag alles in het werk om ervoor te zorgen dat je woning sneller zal verkopen. Ben je benieuwd hoe Saskia naar jouw te verkopen woning kijkt? Neem dan vrijblijvend vandaag nog contact met IntraStijl op!

Comments are closed.

Gratis gids