Hoe vastgoedstyling de waarde van je nieuwbouwappartement met 15 procent kan doen stijgen
19 mei 2020

Hoe de tropical trend potentiële kopers laat wegdromen naar hun perfecte plek onder de zon

Nu het er stilaan steeds meer naar uitziet dat we onze exotische reisplannen nog even zullen moeten opbergen tot post-coronatijden, is er geen betere remedie dan dat tropisch paradijs zelf bij je thuis te toveren. De helblauwe zee kunnen we helaas niet voor je regelen, maar de rieten meubels, wuivende palmplanten en vrolijke prints des te meer! Haal dat zomerse drankje er gerust bij, wij brengen die playa tropical graag tot bij jou en je kandidaat-kopers.

Laat kandidaat-kopers wegdromen naar hun perfecte plek onder de zon

Sluit even je ogen en stel je een tropisch eiland voor. De zee ruist zacht op de achtergrond, je ligt in je hangmat op het strand met een kokosnootdrankje in de ene hand en je rieten zonnehoed in de andere. Geweldig gevoel, niet? Wel, wat als we je nu zeiden dat je dit gevoel in geen tijd zelf zou kunnen creëren? In tijden dat we in ons spreekwoordelijke ‘kot’ moeten blijven, is deze interieurstijl perfect om kandidaat-kopers te laten wegdromen naar hun perfecte plek onder de zon!

Wissel uitbundige prints af met warme aardetinten

Wie aan tropisch denkt, denkt automatisch aan veel kleur. Flamingoroze, koraalkleur of smaragdgroen: het zijn maar enkele tinten die die tropische fleur in je interieur brengen. Gelukkig hoef je niet meteen all-the-way te gaan. Warme aardetinten, zoals (zand)beige, terracotta en okergeel, vormen een geschikte canvas van waaruit je lekker loco kan gaan. Met kleine tropische accenten waaronder een kussen in lieflijk koraal, een fluwelen smaragdgroene zetel of textiel in palmbladmotief laat je de warme zomerzon binnen. De durvers onder ons experimenteren zelfs met tropisch behangpapier.

Prikkel zintuigen met verschillende texturen

Op een exotische vakantie worden al onze zintuigen geprikkeld. Het zachte zand onder onze voeten, de zoete geuren van zuiders fruit, de grofheid van ruwe palmbladeren en het frisse oceaanwater zorgen er allemaal voor dat we ons volop voelen leven. Dat vakantiegevoel in huis brengen vraagt dat je ook oog hebt voor verschillende texturen en materialen. Zo zijn rieten of rotan meubels en vrouwelijke, elegante silhouetten weer helemaal terug van weggeweest en maakt de boucléstof, alom gekend als ultieme favoriet van modehuis Chanel, zijn opwachting in de slaapkamer, bijvoorbeeld als hoofdeinde van het bed. Durf daarbij zeker te kiezen voor verrassende combinaties. Fluweel met goud metaal krijgt meteen een zeer luxueuze uitstraling, linnen en bamboe vallen dan weer op in eenvoud. Het codewoord hier is eclectische oase!

Breng buiten naar binnen

In een tropisch interieur is er één grote must-have die ab-so-luut niet mag ontbreken. Raad jij dewelke? Juist ja, het zijn planten. Groot, klein, in eenvoudige of kleurrijke vazen: aan jou de keuze hoe jij het exotisch paradijs het liefst wilt invullen! Als je het aan ons vraagt, kies je ook hier weer best voor een mooie mix van soorten, groottes en potmaterialen, maar uiteraard allemaal in diezelfde tropische sfeer. Extra pluspunt: ook op regenachtige dagen zorgen planten binnen voor dat rustgevende gevoel van de natuur, zelfs wanneer je woning of appartement midden in de stad ligt. Daarnaast vragen tropische planten vaak maar weinig onderhoud, wat ideaal is voor bezige bijen als het merendeel van de kandidaat-kopers van tegenwoordig. Heb je ruimte voor een binnentuin? Richt deze dan ook echt in als een extra ruimte, als een soort oase van rust, zetel, kussens, veel groen en tonnen gezelligheid inclusief.

Kies bewust en duurzaam

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid zijn al lang geen pure trends meer. Alle generaties zijn er tegenwoordig van overtuigd dat we bewuster moeten omgaan met het milieu en de wereld om ons heen. Wie dus vandaag de dag een interieur inricht, heeft maar best aandacht voor milieubewuste alternatieven en materialen om het hart van een potentiële koper te winnen. Gelukkig leent de tropical trend zich tot het kiezen van meubels, accessoires en textiel die Moeder Natuur eren en in ere houden. Tal van jonge, hippe interieurmerken maken geweldige interieurstuks in gerecycleerd materiaal. Natuurlijke materialen als jute, bamboe en hennep zijn daarnaast een stuk milieuvriendelijker dan pakweg katoen en passen perfect in een tropisch interieur.

Heb jij net als wij zin gekregen in zo’n ticket enkele reis richting die tropische woondroom van kandidaat-kopers? Plan dan vandaag nog een vrijblijvend gesprek in waarin we je graag vertellen hoe we van jouw woning een hippe casa tropical kunnen maken!

Gratis gids