Een Casa Tropical voor iedere kandidaat-koper
27 april 2020
Less is more: Waarom een minimalistisch interieur voor een maximaal wauweffect staat
1 juli 2020
Alles tonen

Hoe vastgoedstyling de waarde van je nieuwbouwappartement met 15 procent kan doen stijgen

Bezocht je al ooit een nieuwbouwappartement, dan weet je perfect waar we over spreken: witte muren, ruimtes die koud en kil aanvoelen en waar de wooninspiratie niet verder raakte dan de voordeur. Nochtans loont het de moeite om kandidaat-kopers te laten proeven van hoe het appartement er zou kunnen uitzien, met meubels, decoratie en een vleugje warmte en gezelligheid. Want het oog voor detail en huiselijkheid dat een vastgoedstylist of verkoopstylist biedt, kan de meerwaarde van je woning met liefst 15 procent doen stijgen!

75 procent kijkt niet verder dan huidige inrichting en sfeer

Wist je dat 75 procent van de potentiële kopers niet verder kijkt dan de bestaande inrichting en sfeer van een huis of appartement? Dan besef je meteen ook wat de meerwaarde van een home styling is. Zulke relatief kleine investering kan je als verkoper, vastgoedmakelaar of projectontwikkelaar meteen terugverdienen met een stevige meerwaarde op de te verkopen woning of appartement. Weg met kale, witte ruimten, hallo aan een plek waar kandidaat-kopers zich meteen thuis voelen!

Realiseer 15 procent mogelijke meerwaarde

Deze cijfers hoeven niet te verbazen. Bij een zo emotionele aankoop als een nieuw (t)huis laten kandidaat-kopers zich uiteraard leiden door het gevoel dat ze krijgen als ze door het nieuwbouwappartement lopen. Zeg nu zelf: binnenstappen in een kaal appartement laat een hele andere indruk na dan de deur opentrekken en meteen verwelkomd worden door een sfeervolle inrichting. Net dat gevoel zorgt ervoor dat mogelijke kopers minder geneigd zijn om af te bieden en dat de waarde van het appartement in geen tijd met liefst 15 procent kan stijgen.

Haal het maximale potentieel uit de woning

Een vastgoedstylist weet dan ook perfect welke meubelen en decoratie een woning tot zijn recht kan laten komen. Dit gaat verder dan puur het opvullen van ruimtes, maar gaat over het creëren van sfeer en het maximaal benutten van ruimte en licht.  Die neus voor binnenhuisinrichting zal er dus niet alleen voor zorgen dat een nieuwbouwappartement of -woning sneller verkoopt, maar maakt ook dat de verkoper het maximale potentieel kan halen uit zijn of haar pand. Een win-winsituatie voor zowel koper, die meteen voelt hoe het appartement een mogelijke nieuwe thuis kan vormen, als verkoper, die sneller en aan een hogere prijs kan verkopen, dus!

Ook benieuwd hoe jij al het potentieel uit je nieuwbouwappartement kan halen? Vastgoedstyliste Saskia helpt je graag verder!

Gratis gids