Hoe gaat een vastgoedstyling in zijn werk bij Intrastijl?
30 maart 2021
Reportage tv plus wonen – Patrick Retour
13 juni 2023

Een beperkte oppervlakte hoeft geen saai interieur te betekenen. Woon jij klein maar gezellig in een studio of appartement? En vraag je je af hoe je bepaalde kamers groter kan laten aanvoelen? Dankzij enkele kleine interieuringrepen gebruik jij een bescheiden ruimte optimaal. Benieuwd hoe je dat doet? Ontdek hieronder snel onze tips voor kleine ruimtes! 

Tip #1: ga voor lichte kleuren

Size doesn’t matter. Zeker niet wanneer je met een likje verf een ruimte al een heel stuk optisch kan vergroten. Door je muren onder handen te nemen met een lichte tint, wek je de indruk dat een bepaalde kamer groter is dan hij in werkelijkheid is. Heb je je verfborstels al bij de hand? Kijk dan zeker ook eens naar boven. Een licht plafond maakt eveneens een wereld van verschil!

Bovendien brengen al die lichte tinten om je heen weer leuke opportuniteiten met zich mee. Zo kan je in de rest van je interieur kiezen voor knallende kleuraccenten. Of voor speelse patronen die de aandacht grijpen.

Tip #2: liefde voor spiegels

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, is deze ruimte niet plots een stuk groter? Spiegels zijn een eenvoudige manier om een ruimte groter te laten lijken. Ze zijn makkelijk omhoog te hangen en de reflectie van het licht wekt de indruk dat er meer plaats is.

Er is bovendien een spiegel voor elk interieur. Wil je een bepaalde kamer hoger laten lijken? Dan is een verticale spiegel een goede keuze. Heb je net een lange, smalle ruimte in je woning? Kies dan voor een horizontale spiegel. Durf trouwens gerust meerdere spiegels in één ruimte te combineren tot een speels geheel.

Tip #3: ga van hoog naar laag

Ook je meubels hebben een groot effect op hoe een ruimte aanvoelt. Heb je momenteel vooral hoge en gesloten kasten staan? Dan wordt het tijd om eens na te denken over nieuwe meubels. (Extra tip: ook meubels shoppen kan bij ons!) Lage en open kasten laten een ruimte ademen en voelen minder bedrukkend aan. Perfect om je kleine ruimte mee in te richten dus!

 Of maak gebruik van planken of manden in plaats van kasten om je spullen in op te bergen. Wat denk je bijvoorbeeld van houten planken in de keuken, met daarop doorzichtige bokalen met pasta, rijst, bloem of suiker? Of stal je mooiste kopjes en theepotten erop uit. In de woonkamer kan je houten planken dan weer gebruiken om je favoriete boeken en planten een mooi plekje te geven.

Tip 4: hoe langer, hoe beter

Wanneer het op gordijnen aankomt, kies je dan weer beter voor lange exemplaren. Liefst in een luchtige stof en in een lichte kleur. Gordijnen die bijna tot aan de grond reiken, wekken de illusie dat je plafond hoger is, en de ruimte dus groter.

Ook leuk: gordijnen zijn daarnaast een fijne manier om visueel een extra ruimte in je woning te verwezenlijken. Woon je bijvoorbeeld in een studio? Dan kan je met een gordijn de illusie van twee aparte ruimtes creëren

Tip 5: lekker multifunctioneel

Tot slot kan je bij de inrichting van je woning ook op zoek gaan naar meubels of spullen die meerdere functies hebben. Denk bijvoorbeeld maar aan een stijlvolle poef waar je gasten kunnen op neerstrijken, en die tegelijkertijd stockageruimte is voor dekens of kussens. Of kijk eens naar een opklapbare stoel of uitschuifbare tafel die je na het bezoek weer kan opbergen. In je slaapkamer is een hoog bed waaronder je enkele manden of boxen kan verstoppen dan weer een echte redder in nood.

Kan je nog wat hulp gebruiken bij het inrichten van een kleine woning?

We helpen je graag aan jouw droominterieur!

Gratis gids