Hoe een vastgoedstylist naar jouw te verkopen woning kijkt
30 december 2020
Binnenkort een openhuizendag? Met deze 4 tips is jouw woning zo verkocht.
23 februari 2021
Alles tonen

Verkoop je woning sneller én voor een hogere prijs dankzij deze 3 tips

Als makelaar of projectontwikkelaar wil je het beste uit jouw vastgoed halen. Soms hebben potentiële kopers echter nog een duwtje in de rug nodig om hen het ware potentieel van een pand te laten zien. Dan zijn deze 3 manieren alvast een geweldig idee om de pluspunten van jouw woning extra te benadrukken!

Vastgoedstyling

Wist je dat bezoekers van een woning binnen de minuut al beslissen of ze zichzelf hier zien wonen of niet? Het is dan ook van het grootste belang om die eerste indruk de moeite waard te maken, bijvoorbeeld dankzij de hulp van een hoogwaardige styling. Een vastgoedstylist inhuren, staat dan ook garant dat een woning sneller en aan een hogere prijs verkocht kan worden.

Potentiële kopers van het pand voelen zich bij het binnenkomen meteen thuis dankzij de strategisch geplaatste en zorgvuldig uitgekozen meubels en decoraties van zo’n vastgoedstylist. Je kan maar één keer een goede indruk maken.

Met vastgoedstyling worden de positieve elementen van de woning extra in de verf gezet en worden uitdagende elementen omgebogen tot een troef. Een koele en ongezellige ruimte kan mits de juiste aankleding sfeervol en uitnodigend worden. Bovendien kunnen potentiële kopers zo de ruimtes beter inschatten en nadenken over hoe ze de woning zelf zouden inrichten. In Amerika worden al 90% van de woningen ingericht door een vastgoedstylist alvorens het pand op de markt te brengen.

Geen wonder dat een pand dankzij vastgoedstyling tot wel 7 keer sneller verkocht wordt met een meerwaarde tot 15%. Vastgoedstyling is dan ook een investering die zichzelf absoluut terugverdient.

Vastgoedfotografie

Dat fotografie echt een vak apart is, bewijst een vastgoedfotograaf. Bij de online zoektocht naar een nieuwe woning, zijn het de foto’s die de aandacht van potentiële kopers moeten grijpen. De eerste indruk is belangrijk en daarbij speelt de juiste sfeer een belangrijke rol.

Professionele vastgoedfotografie zorgt voor kwalitatief hoogstaande beelden die meteen in het oog springen. Kopers stoppen even met scrollen en zullen het pand beter bekijken. Een pand met goede vastgoedfoto’s levert daarom tot 60% meer clicks op dan gelijkaardige panden in dezelfde prijscategorie. Dit verhoogt het aantal geïnteresseerden in een woning en het aantal woningbezoeken, wat op zijn beurt dan weer kan zorgen voor een mogelijk hogere vraagprijs.

Bovendien dragen haarscherpe en mooie foto’s bij tot het professionele imago en de uitstraling van jou als makelaar of projectontwikkelaar. Als dat geen twee vliegen in één klap zijn?

Openhuizendag

Een openhuizendag is de ideale gelegenheid om potentiële kopers met je pand kennis te laten maken. Omdat het laagdrempelig en vrijblijvend is, wordt een breder publiek aangetrokken dat na een enthousiast bezoek wel eens tot aankoop zou kunnen overgaan.

Bovendien is een openhuizendag geweldige mond-tot-mondreclame. Nieuwsgierigen zullen vrienden en kennissen op de hoogte brengen van het pand dat bezichtigd kan worden, wat uiteindelijk nog meer geïnteresseerden oplevert. Tijdens een openhuizendag voelen geïnteresseerde kopers ook sneller de drang om de woning aan te kopen voor de andere kapers op de kust ermee aan de haal gaan.

Een openhuizendag is dus zeker een te overwegen manier om je vastgoed extra in de schijnwerpers te plaatsen!
 

Haal ook het meeste uit jouw pand en neem vandaag contact met ons op!

Gratis gids