Verkoop je woning sneller én voor een hogere prijs dankzij deze 3 tips
9 februari 2021
Hoe gaat een vastgoedstyling in zijn werk bij Intrastijl?
30 maart 2021
Alles tonen

Binnenkort een openhuizendag? Met deze 4 tips is jouw woning zo verkocht.

Wist je dat … een lege ruimte kleiner lijkt? Een potentiële koper, door te veel persoonlijke spullen, de mogelijkheden van je woning niet meer ziet? En dat een kamer zonder duidelijke functie kortsluiting kan geven in het hoofd van je bezoekers? Dankzij deze 4 tips, haal je alles uit de aankomende openhuizendagen. Ga je als makelaar liever niet zelf aan de slag? Ontdek hoe wij je kunnen helpen.

Wist-je-dat-je     “Na slechts 90 seconden heeft een potentiële koper beslist of hij nog geinteresserd is in jouw woning!”

Tip 1: Ruim op!

Gezellig, enkele kaarsjes en wat boeken op de salontafel. Maar in combinatie met het oerwoud op de kast, de familiefoto’s aan de muur en de kindertekeningen tegen de koelkast, is het allemaal wat veel. Gooi er ook nog de hometrainer, die sinds de lockdown in de living staat, en de schooltassen van de kinderen bij en potentiële kopers zien door de bomen het bos niet meer. Ruim op. Berg zo veel mogelijk persoonlijke spullen weg en gebruik slechts enkele grotere accessoires om je ruimtes aan te kleden.

Tip 2: Geef de muren een neutraal kleurtje

Je hoeft zeker niet heel de woning te herschilderen, kies alleen de muren uit die opgefrist moeten worden. En overschilder die rode accentmuur in het salon. Die vormde dan wel de perfecte achtergrond voor rockabilly posters, potentiële kopers kunnen erdoor afgeschrikt worden. Hou het rustig en neutraal. Zo kunnen kandidaat kopers zich focussen op de mogelijkheden van je woning.

Tip 3: Gebruik het licht in jouw voordeel

Nu je opgeruimd en geschilderd hebt, ga je bepaalde ruimtes groter laten lijken en accenten leggen. Met het juiste licht kan je je bezoekers begeleiden. Laat hen zien wat je wil dat ze zien. Een kleinere living met een open haard? Breng het daglicht binnen en de ruimte oogt direct veel frisser en ruimtelijker. Verwijder als het nodig is gordijnen of jaloezieën en gebruik dat zonnetje! Typerende elementen zoals een open haard kan je benadrukken door een goed gerichte spot of een lamp op de juiste plaats. Deze aspecten maken jouw woning uniek en speciaal, dus zorg ervoor dat potentiële kopers ze zeker gezien hebben.

Tip 4: Trek veel bezoekers aan dankzij goede foto’s

Al jouw inspanningen kunnen wel eens voor niets geweest zijn als er niet genoeg bezoekers opdagen. Je moet er dus voor zorgen dat jouw advertentie in het oog springt! Goede foto’s spelen hierbij een belangrijke rol. De professionele beelden van een vastgoedfotograaf, weerspiegelen de unieke uitstraling en sfeer van jouw woning en grijpen de aandacht van het juiste doelpubliek. Bovendien dragen deze kwalitatieve beelden bij aan jouw professionele imago als makelaar. Win-win toch?

Met deze tips kom je al heel ver en zal je er zeker in slagen jouw woning beter te presenteren. Wil je toch beroep op onze professionele begeleiding en expertise, kan je ons steeds vrijblijvend contacteren op het nummer 0475 41 85 66 of via https://www.intrastijl.be/contact/.

Gratis gids