Dit appartement richtte Intrastijl in voor verkoop… en dit is wat er gebeurde!
26 juli 2020
Intrastijl in “Het Laatste Nieuws”
20 oktober 2020
Alles tonen

Less is more: Waarom een minimalistisch interieur voor een maximaal wauweffect staat

Minder is meer, zeker als het op interieurinrichting aankomt. Een statement vaas of een schilderij als eyecatcher: in een minimalistisch design laat je de interieurelementen voor zichzelf spreken. Of je nu je hele huis in deze stijl wil laten stylen of enkele accenten wil toevoegen, je zal zien dat minimaal in deze stroming echt wel staat voor een maximaal wauweffect. In plaats van een ruimte vol te stouwen met tal van spullen, wat tot gevolg heeft dat een kandidaat-koper vaak niet weet waar eerst te kijken en het moeilijk vindt de grootte en pluspunten van de kamer in te schatten, laat je de ruimte met enkele zorgvuldig uitgekozen meubels of accessoires voor zichzelf spreken.

Weinig clichés zijn zo waar als het op vastgoedstyling aankomt dan de leuze ‘less is more’. Niet voor niets is de minimalistische interieurstijl dan ook immens populair. Minimalistisch hoeft dan ook allesbehalve saai of eentonig te zijn. Strakke lijnen, sobere kleuren als beige, grijs, wit en blauw en een voorliefde voor functionaliteit: het zijn maar enkele van de straffe ingrediënten die het toprecept dat minimalisme is vormgeven.

Hetgeen de stroming zo’n topper maakt, is dat een cleane, strakke look rust uitstraalt. Geen overbodige elementen, weg met rommel en overdadigheid, alleen natuurlijk licht, soberheid en ruimte. Laat dat nu ook net de reden zijn waarom een minimalistisch design zo in de smaak valt bij kandidaat-kopers. Zij voelen meteen het zengevoel als ze de woning binnenstappen, wat maakt dat het veel gemakkelijker is om er zich thuis te voelen.

Daarnaast helpt het dat een strakke inrichting de ruimte in al zijn facetten toont, gaande van hoe het natuurlijk licht binnenvalt tot hoe groot, hoog of breed kamers zijn. Ja hoor, de juiste minimalistische meubels en accessoires, waarvoor IntraStijl uiteraard graag en met veel liefde zorgt, plaatst de ruimte in jouw woning mooi en stijlvol in de spotlight.

Vooraleer je zo geïnspireerd geraakt dat je zelf je woning begint leeg te halen, houd deze tips zeker in gedachten:

#1 Verwijder alle overtollige spullen

Rommel hoort niet thuis in een minimalistisch interieur. Herinner je je nog dat we in ons vorige blogartikel zeiden dat je de persoonlijke spullen beter weglaat om de kansen om jouw woning snel te verkopen te verhogen? Berg dus alle overtollige spullen, zoals stapels papieren, sleutels, schoenen, lege glazen en meer zorgvuldig weg, zodat alle aandacht kan gaan naar wat echt essentieel is voor een kandidaat-koper.

#2 Ga voor een neutraal canvas

Bij een minimalistisch interieur horen sobere kleuren, zoals wit, ecru, beige, grijs en alles daartussenin. Wees daarbij niet bang dat dit karakter zou weghalen uit de woning. Binnen dit kleurenpalet zijn tal van nuances mogelijk, waardoor kleine kleurverschillen zorgen voor een wereld van verschil, van diepte en structuur.

#3 Natuurlijk? Natuurlijk!

Sobere tinten balanceer je zorgvuldig met accessoires in natuurlijke materialen. Denk daarbij aan een mooie houten tafel, een marmeren aanrecht of een leren fauteuil. Vergeet ook de finishing touch niet, waarbij grote planten een absolute must vormen!

In een minimalistisch interieur komt de verbeelding van kandidaat-kopers helemaal tot leven. Werk dit (t)huiselijk gevoel heerlijk in de hand door samen te werken met het team van intrastijl dat het interieur van jouw te verkopen woning of appartement, nieuwbouw of niet, graag onder handen neemt. Resultaat? Een interieur waarop kandidaat-kopers instant verliefd worden en dat zichzelf in geen tijd verkoopt! Meer info?Neem vandaag nog contact op!

Gratis gids